Waar het allemaal begon

 

Waar het allemaal begon? Nou, fotografie is er eigenlijk met de paplepel ingegoten, want mijn vader fotografeerde vroeger heel veel. Mijn zussen en ik werden vaak als model ingezet, met soms als reactie: Niet alweer! Nu vele jaren later, ben ik erg blij met de vele foto’s. Zo heeft ieder van ons een eigen album. Het is heel waardevol om dit als herinnering te hebben. Nog steeds blader ik het door.

Als tiener liep ik mee met de trouwerijen die mijn vader voor bruidsparen vastlegde. Op de mooie locaties waar wij kwamen, hielp ik mee met de trouwjurken goed te leggen. Ook hielp ik mijn vader met het dragen van de spullen. De liefde die nog meer opbloeit tussen de bruidsparen is zo intens, dat ik dat ook graag wilde vastleggen. Sindsdien heeft het mij nooit losgelaten. Ik wilde fotograferen en verwezenlijkte een droom in 2013: Selijn Fotografie. Selijn is een combinatie van de namen van onze kinderen, Senna en Merlijn.

Ik zie Selijn Fotografie ook niet als mijn werk, maar als mijn passie. Het vertrouwen dat ik in de afgelopen jaren heb gekregen als fotograaf is enorm. Het is bijzonder en betekent enorm veel voor mij, dat men zich door mij wil laten fotograferen. Ik voel me altijd vereerd en intens gelukkig om op dat moment een deel van de familie of bruiloft te zijn. De lieve bruidsparen, de mooie gezinnen, de zwangerschappen, en schattige lieve baby elk moment is mooi om vast te leggen. Tijdens het kennismakingsgesprek luister ik graag naar de verhalen, hoe het allemaal begonnen is en zie dan weer de liefde opbloeien, zo geweldig. Die passie voor elkaar en voor het gezin is voor mij een geweldig drive om dat voor diegenen vast te leggen. Hun verhaal dat ik zo goed mogelijk laat terugkomen in de foto’s, gewoon zoals zij zijn.

Ik hou van reizen, zoals naar Frankrijk, Engeland, Spanje en als favoriet Italië, waar ik als kind en tiener vaak kwam. Ook mijn gezin is verknocht geraakt aan dit geweldige land. Ik kan me voorstellen dat jullie ook een voorliefde hebben voor een bepaald land. Hebben jullie de wens om in het buitenland te trouwen en dat gefotografeerd te willen hebben, vraag het gewoon.Bij bruiloften hou ik ervan om alles vast te leggen van het begin tot het eind, zodat je een goede en mooie herinnering hebt hoe jullie mooiste dag is geweest. Van details tot sfeer, maar vooral de liefde voor elkaar en voor de familie. Dat later die geweldige herinnering weer tevoorschijn wordt gehaald in de vorm van een mooi album, en jullie zeggen ‚dat zijn wij.

Ieder moment is er één, grijp het vast, kijk ernaar en koester het.

 

© Selijn 2024