Wie ben ik

Hi!  Ik ben Melissa Beckker. Familie en vrienden omschrijven mij als gepassioneerd, enthousiast, leergierig, spontaan, grappig én creatief. Fotografie is al jaren mijn grote passie. Daarnaast ben ik trotse moeder van twee tieners, Senna & Merlijn. In januari 2013 kon ik mijn droom verwezenlijken  met Selijn Fotografie gestart.

Waar het allemaal begon

Waar het allemaal begon? Nou, fotografie is er eigenlijk met de paplepel ingegoten, want mijn vader fotografeerde vroeger heel veel. Mijn zussen en ik werden vaak als model ingezet, met soms als reactie: Niet alweer! Nu vele jaren later, ben ik erg blij met de vele foto’s. Zo heeft ieder van ons een eigen album. Het is heel waardevol om dit als herinnering te hebben. Nog steeds blader ik het door.

De bruidsreportages van mijn vader

Als tiener liep ik mee met de trouwerijen die mijn vader voor bruidsparen vastlegde. Op de mooie locaties waar wij kwamen, hielp ik mee met de trouwjurken goed te leggen. Ook hielp ik mijn vader met het dragen van de spullen. De liefde die nog meer opbloeit tussen de bruidsparen is zo intens, dat ik dat ook graag wilde vastleggen. Sindsdien heeft het mij nooit losgelaten. Ik wilde fotograferen en verwezenlijkte mijn droom in 2013 met Selijn Fotografie. Selijn is een combinatie van de namen van mijn kinderen, Senna en Merlijn.

Mijn werkwijze

Ik zie Selijn Fotografie ook niet als mijn werk, maar als mijn passie. Het vertrouwen dat ik in de afgelopen jaren heb gekregen als fotograaf is enorm. Het is bijzonder en betekent enorm veel voor mij, dat men zich door mij wil laten fotograferen. Ik voel me altijd vereerd en intens gelukkig om op dat moment een deel van de familie of bruiloft te zijn. De lieve bruidsparen, de mooie gezinnen, de zwangerschappen, en schattige lieve baby elk moment is mooi om vast te leggen. Tijdens het kennismakingsgesprek luister ik graag naar de verhalen, hoe het allemaal begonnen is en zie dan weer de liefde opbloeien, zo geweldig. Die passie voor elkaar en voor het gezin is voor mij een geweldig drive om dat voor diegenen vast te leggen. Hun verhaal dat ik zo goed mogelijk laat terugkomen in de foto’s, gewoon zoals zij zijn.  Met mijn creativiteit probeer ik van iedere foto iets speciaals te maken, zonder de werkelijkheid te manipuleren. Een goede dosis humor en gezelligheid is mijn ´geheime wapen´ om mensen ontspannen voor de camera te krijgen. Dat levert mooie, herkenbare Selijn foto’s op.

Reizen

Ik hou van reizen, zoals naar Frankrijk, Engeland, Spanje en als favoriet Italië, waar ik als kind en tiener vaak kwam. Ook mijn gezin is verknocht geraakt aan dit geweldige land. Ik kan me voorstellen dat jullie ook een voorliefde hebben voor een bepaald land. Hebben jullie de wens om in het buitenland te trouwen en dat gefotografeerd te willen hebben, vraag het gewoon.
Bij zowel bruiloften in Nederland als in het buitenland, hou ik ervan om alles vast te leggen van het begin tot het eind, zodat je een goede en mooie herinnering hebt hoe jullie mooiste dag is geweest. Van details tot sfeer, maar vooral de liefde voor elkaar en voor de familie. Dat later die geweldige herinnering weer tevoorschijn wordt gehaald in de vorm van een mooi album, en jullie zeggen‚ dat zijn wij.

Awards

In de loop der jaren heb ik diverse nationale en internationale prijzen mogen ontvangen. Zoals Awards voor This is Reportage  Fearless Photographers, International Society of Professional Wedding Photographers (ISPWP),  The Masters of the Benelux Wedding Awards, Bruids Foto & Film Award Alhoewel ik tevreden klanten belangrijker vind, zie ik mijn prijzen en nominaties natuurlijk wel als een mooie bekroning.

Media

Ook ben ik gevraagd een aantal interviews/podcast. Het is een enorme eer om over je passie te mogen praten en ervaringen te delen.
Zo ben ik geinterviewd door Ede TV en This is Reportage om over mijn (bruids)fotografie te praten.
Benieuwd hoe dat is gegaan? Bekijk hier de link voor Ede TV genomineerd voor Bruidsfoto Award 2018
En luister hier naar de podcast van This is Reportage 

check beschikbaarheid

Heb je een vraag of wil je weten of ik beschikbaar ben voor jullie bruiloft?
Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met jullie op.

Kom in contact met Melissa
© Selijn 2024