De Gelderlander interviewt Selijn Fotografie over Nominatie BFFA 2018

Wat ontzettend leuk! De Gelderlander heeft mij geïnterviewd vanwege mijn nominaties voor de BFFA ( Bruids Foto & Film Award )2018! Een beetje zenuwachtig werd ik wel, meestal gaat het niet om mij persoonlijk, maar staat het bruidspaar centraal. En dat was wel even wennen. Manon Bastidas, freelance journaliste voor de Gelderlander, stelde mij gerust. En het werd een ongedwongen gesprek met een lekker kop koffie en thee. Ze heeft wel een uur haar vragen gesteld en geschreven. Met uiteindeljk 4 kantjes vol te hebben geschreven, kon ze haar verhaal maken. Spannend was het zeker! Daarna kwam fotograaf Herman Stöver om mij te portretteren. Hoe ongemakkelijk was dit! Normaal ben ik degene die achter de camera staat, en niet ervoor!
Het artikel in de krant was overweldigend! Wat een groot artikel, WOW! Super trots, zeker omdat ik mijn passie hebt kunnen voortzetten en laten uitbloeien tot een geweldig bedrijf!

Stem ook! www.bffa.nl vind je mijn nominaties bij Ceremonie & Emotie.

Lees hier het volledige artikel:

‘Beste foto is van dat kleinere moment’

De Edese fotografe Melissa Ouwehand is met twee foto’s genomineerd voor de Bruidsfoto & Film Award. “Winnen zou de kroon op mijn werk zijn.”

Gemiddeld schiet ze per bruiloft tussen de vier- en vijfduizend foto’s. Dat daar hele bijzondere beelden tussen zitten, bewijst Melissa Ouwehand van Selijn Fotografie met twee genomineerde foto’s voor de Bruidsfoto & Film Award. “Ik heb vaker awards gewonnen, maar de Bruidsfoto & Film Award is één van de grootste bruidsfotografieprijzen in Nederland. Dit jaar zijn er 1600 foto’s ingestuurd. Als ik die prijs in ontvangst mag nemen, zou dat de kroon op mijn werk zijn”, zegt Ouwehand, die ruim twintig jaar in het vak zit.

De twee genomineerde foto’s maakte de fotografe in juni vorig jaar toevallig op twee opeenvolgende dagen op dezelfde locatie. Het contrast tussen beide foto’s is echter groot. “De ene foto heeft een explosie van kleuren en de andere foto is zwart-wit. Soms werkt zwart wit beter, zodat storende elementen niet de aandacht van het moment afleiden”, legt Ouwehand uit. Op de foto die is genomineerd in de categorie Ceremonie, legde de fotografe de bruid en bruidegom vast, terwijl ze buiten door bellenblazende gasten worden onthaald. “Ik heb de foto vanuit een lage positie genomen zodat de reflecties van de bellen beter tot hun recht komen en je als het ware naar het bruidspaar toe wordt gezogen. Het was een geweldig moment en heel typerend voor het kleurrijke en vrolijke bruidspaar”, zegt ze. Op de andere foto, die is genomineerd in de categorie Emotie, legde Ouwehand een bruid met haar oma vast. “Ik heb bij deze foto voor zwart wit gekozen, omdat het een rustiger beeld oplevert. Het was een warm en intiem moment waarbij de oma de arm van de kleindochter vasthield, terwijl de kleindochter haar hand op oma’s knie had liggen. Ik hield die twee al een tijdje in de gaten, want ik zag dat er iets tussen hen was. Steeds zaten ze naar elkaar toegeleund en hadden ze onderonsjes. Ik kreeg het gevoel dat de oma heel trots was op haar kleindochter”, aldus Ouwehand.

Het bepalen van een positie en het moment van afdrukken gebeurt volgens Ouwehand in een split second. “Als ik iets geleerd heb de afgelopen jaren, is dat de goede momenten om te fotograferen vaak liggen tussen de grote momenten door. Juist dan zie je de liefde en connectie tussen twee mensen terug. Op het ogenblik net na het ja-woord kijkt het bruidspaar elkaar altijd heel verliefd aan. Dat is het moment om vast te leggen”, meent de fotografe.

Tot 10 mei kunnen mensen op de website bffa.nl op hun favoriete foto’s stemmen en op 28 mei worden de winnaars bekendgemaakt. Hoewel Ouwehand vurig hoopt te winnen, zijn prijzen voor haar niet het belangrijkst. “Een award is een mooie bekroning op mijn werk, maar de reacties van bruidsparen doen me het meest.”

Klik hier voor de digitale versie interview!

Foto: Herman Stöver
Tekst: Manon Bastidas

Melissa Ouwehand met de twee foto’s die zijn genomineerd voor de Bruidsfoto & Film Award 2018.

 

 

 

Neem contact op met Melissa!

 

Neem contact op!

Check beschikbaarheid

Heb je een vraag of wil je weten of ik beschikbaar ben voor jullie bruiloft?
Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met jullie op.

Neem contact op met Melissa
© Selijn 2024